Sunday, June 14, 2009

Blogger Boy

Aku bukan la peminat cerita or drama-drama keluaran tempatan ni.. Sebabnya, aku rasa drama-drama ni semuanya tak cukup mantap, tak mencapai tahap yang memuaskan hati aku. Tapi, ada sesetengah drama @ filem yang aku terima dan puji sebab usaha dan kelebihan mereka berbanding filem @ drama2 yang lain. Antaranya ialah Kami, Kami the Movie, Mukhsin, Sepet, Cinta, Sepi dan banyak lagi. Kebanyakannya arahan Yasmin Ahmad, Kabir Bhatia, dan juga keluaran Red Communications.
Pendapat peribadi aku, mereka mempunyai idea yang kreatif, out of box dan cerita yang agak unik. Aku memang sukakan sesuatu yang lain dari yang lain. Aku menilai sebuah drama dari segi

  • Jalan cerita (suka yang simple dan menarik)
  • Susunan plot (unik macam cerita Kami)
  • Mesej yang disampaikan
  • Tahap logika (boleh terima la, bende tu memang jadi kat dunia ni)
  • Siapa pengarahnya (dats y 1st impression is very important!)
  • Kualiti gambar
  • Dari segi photography..(kalau camera video, aku tak tau plak apa sebutannye, sinematography?? hehe...)
The latest drama yang aku mula terpikat baru-baru ni ialah BLOGGER BOY. Since aku dah mula suka berblogging ni, cerita ni pon nampak menarik. Tambahan plak cerita ni keluaran Red Communications, dan pelakon pon best2! Bukan tu je, kene ngan tajuknya, drama ni ada blog skali. Kalau korang tengok dalam cerita tu, Budi dok post komik kat blog dia. Well, blog yang akan korang tengok ni merupakan blog Budi. korang boleh ushar kat sini:

Website;
http://www.bloggerboy.com.my/
Blog;
http://www.bloggerboy.com.my/blog/

Kesimpulannya, aku suke Drama ni! I wonder cemana kalau aku terima tawaran sorang akak tu untuk ngajar tuition kat tempat dia.. huhu, tu cerita 3 bulan lepas.. Papehal pon, korang enjoy je promo video kat bawah ni ye~ chaloo!

2 Comentários:

Renzo said...

syok tgk ^^, thanks for the recommended

Niijiusan said...

hehe, memang syok. simple dan menarik.

Post a Comment

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO