Tuesday, April 14, 2009

Bila Pulak Turn Aku???

Semalam, aku keluar makan char koay teow yang dibelanja oleh incik pait.. he is one of my besfren(s). aku ingat dia nk offer pape biz kt aku, rupa2nya dia nk announce kt aku something.. berikut adalah sedutan perbualan yang lebih kurang cam semalam, telah di edit tetapi tidak lari dari tajuk asal...

________________________________________________________________

aku kacak: pait, ko ajak kuar nh ada pape ke?
pait banyak duit: xde la.. saja je nk blanje korang makan.. aku ada bende nk announce sket~
aku kacak: ko nk announce apa? haaa! aku tau!!
pait banyak duit: tau apanye?
aku kacak: ko nk ajak aku join MLM kan? (dengan niat nk mereject awal2...)
pait banyak duit: xde la.. memang la aku ada join Network Marketing, tapi aku xpenah cari orang pon...
aku kacak: habis tu??
Pait banyak duit: aku nk BERTUNANG la....
aku kacak: ... (sambil berfikir bila turn aku plak...)
________________________________________________________________

demikian saja perbualan kami.. so kepada Pait, slamat bertunang.... aku mendoakan semoga berjaya sampai ke jinjang pelamin... amin..... (untuk pengetahuan korang, bapak pait bernama Amin..)

aku bila lagi???? Korang?????

p/s: jauhi maksiat maka Allah akan mempercepatkan jodoh korang...

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO