Friday, February 27, 2009

Life today..

harini xde gambar sebab tadi xbawak cam. dh lama xsempat nk berblogging nh. busy gile skang. mlm nh curik sket masa. hari ni aktiviti cam biasa, keje but habis keje ada meeting plak sampai kol 8.30 malam. siot tol. yg best sebelum meeting ada MAKAN-MAKAN! yeah, menu harini ialah nasi tomato.

soalan aku; banyak sangat ke aku makan sampai aku menjadi topik hangat harini? aku juz makan nasi briyani (nasi lebey 'sket' je..) + ngan daging kambing 2 ketul je.. pastu lepas 3 jam aku telan plak nasi tomato (nasi lebey 'sket' gak..) + ayam + daging seketul, pastu tambah sepinggan je lagi ngan ayam seketul. banyak ke? biasa je kan??? kecoh aa mamat2 bank nh.
habis tu aku ada meeting then habis meeting gi plak rumah ex-staff maybank, P'NG CHU CHUAN. dia nh memang sorang mamat cina yg bagi aku a very good person. dia dh keje ngan Maybank lebih 30 thn, skang dia terpaksa pencen awal sebab kanser, doc dh cakap dia xbley idop lama tunggu mati je. tapi dia xtunjuk pn muke sakit. time lawat dia, tengok condition dia agak teruk. antaranya:
-telinga dh totally pekak, xbley dengar dh..
-lidah makin kebas n nk cakap pon susah.
-badan tinggal tulang ngan kulit je. isi ntah kemana, dh kena siat buat kari agaknye..
-telinga kene sumbat ngan kapas, sebab ada bendalir dok kluar, kadang2 darah kluar.

sket cite pasal dia nh:
-aktif gle ngan sukan.. even time dia sakit, dia bley habiskan larian Penang Bridge 30KM. well, kalau masa muda2 dulu always top 10. aku tengok medal, trofi kt umah dia penuh. memang sorang sportman.
-xisap rokok n xminum arak langsung..
-kalau mana2 atlit, cthnye nicol david, pemain2 bola pulau pinang, sume yg datang bank akan cari dia dulu.
-sorang mamat cine yg aku kenal bley main sepak raga n sepak takraw.
-orang yg xpenah membezakan kaum.
-orang yg ajar aku pasal bank (walaupon kejap je tapi still cikgu aku).
-sentiasa fikir pasal orang lain compare ngan diri sendiri..
-dan lain2 lagi.. huhu~

as for me personally, i think he is a great man. pasal dia ada bini 10thn lebih muda dari dia. hehe... cute plak tu. sorang sportman yg sihat walafiat tetiba kena kanser. sume bende bley jadi, xkira condition orang tu. nasib baik ada insuran, at least ada gak sumthing untuk family dia. aku pon dh amek insuran, Personal Accident ngan Etiqa Life Insurance. kita bley plan future but xley expect apa nk jadi. it's not dat i ask the bad thing to happen but juz to prepare for the worst. ALL OF U also need to think ahead, get ready la..nk tobat... banyak dh dosa aku nh.

p/s: untuk Amy, Happy Belated Birthday!

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO