Monday, November 30, 2009

Tengkiu Photoscape!

Skali lagi nk jerit bley? TENGKIU PHOTOSCAPE!
Hoho, dh lama aku cari software free yang boley buat animation banner @ gif picture. Akhirnya berjaya gak aku buat banner gerak2 tu.. tengok la kat sebelah tu, area 'Banner Exchange' tu... ada 2 banner baru dok gedik2 kat sebelah. sukanya aku! nanti bley la aku buat banner bonekalife gedik2.
Aku slalu guna Adobe Photoshop CS4 untuk edit2 gambar n buat banner. tapi pas format laptop ni, ada masalah plak  nak install. tak tau la nape, maybe cd dh corrupt kot. Then, aku tengok adik aku ada software photoscape. so aku try la (better dari guna paint). tak sangka plak function dia sangat bagus untuk satu software free~
komen aku, puas hati! tapi kalau korang nk lagi puas hati, guna la Adobe photoshop @ Adobe illustrator @ corel draw untuk edit gambar. nak buat banner gedik2, guna photoscape~

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO