Wednesday, June 24, 2009

Hmm, dah lama dah...

Hmm, dah lama dah tunggu cite nh. kluar gak akhirnya!


AUTOBOTS, ROLL OUT!


Hehe, TRANSFORMERS, i'm coming!!!!!!! ni bukan takat Revenge of the Fallen je, aku pon nk revenge gak! dh lama miss nk tengok wayang cite mantap ngan heroin mantap! yeah~!!!

TAPI!!!
tayangan start hari rabu, 24 haribulan iaitu harini... hari isnin aku bukak website GSC, semua seat dh fully taken by mangkuk2 hayun yang memotong stim aku.. (jangan fikir secara lucah ye.. kang aku transform lak) malam ni ushar lagi, MESTI TENGOK minggu ni gak!

Saturday, June 20, 2009

Kaabah (Part1)



Video di atas merupakan rakaman dari dalam Kaabah. Aku agak terkejut bila tengok video ni sebab ni 1st time aku tengok rakaman macam ni. Setahu aku bukan calang2 orang boleh masuk ke kaabah dan tengok dalam kaabah. antara cerita yang aku penah dengar;

1. jangan tengok bumbung kaabah dari dalam, nanti boleh jadi gila sebab nampak sesuatu yang sangat hebat luar dari jangkauan imaginasi manusia.

2. jangan ngintai dalam kaabah atas sebab yang sama.

3. orang yang melihat bumbung kaabah boleh gila sebab mereka akan mendapat suatu kebolehan melihat sesuatu yang orang lain tak boleh lihat.

4. Dengan melihat bumbung kaabah dari dalam, seseorang tu boleh nampak syurga dan neraka.

JANGAN PERCAYA APA YANG AKU NYATAKAN DISINI! tu semua tidak mempunyai bukti2 kukuh, aku cuma tulis apa yang aku dengar je. tapi aku ngaku memang cerita2 macam ni buat aku curious nk tau lebih lanjut tengtang kaabah. wallahualam...

to be continue...

Sunday, June 14, 2009

Blogger Boy

Aku bukan la peminat cerita or drama-drama keluaran tempatan ni.. Sebabnya, aku rasa drama-drama ni semuanya tak cukup mantap, tak mencapai tahap yang memuaskan hati aku. Tapi, ada sesetengah drama @ filem yang aku terima dan puji sebab usaha dan kelebihan mereka berbanding filem @ drama2 yang lain. Antaranya ialah Kami, Kami the Movie, Mukhsin, Sepet, Cinta, Sepi dan banyak lagi. Kebanyakannya arahan Yasmin Ahmad, Kabir Bhatia, dan juga keluaran Red Communications.
Pendapat peribadi aku, mereka mempunyai idea yang kreatif, out of box dan cerita yang agak unik. Aku memang sukakan sesuatu yang lain dari yang lain. Aku menilai sebuah drama dari segi

  • Jalan cerita (suka yang simple dan menarik)
  • Susunan plot (unik macam cerita Kami)
  • Mesej yang disampaikan
  • Tahap logika (boleh terima la, bende tu memang jadi kat dunia ni)
  • Siapa pengarahnya (dats y 1st impression is very important!)
  • Kualiti gambar
  • Dari segi photography..(kalau camera video, aku tak tau plak apa sebutannye, sinematography?? hehe...)
The latest drama yang aku mula terpikat baru-baru ni ialah BLOGGER BOY. Since aku dah mula suka berblogging ni, cerita ni pon nampak menarik. Tambahan plak cerita ni keluaran Red Communications, dan pelakon pon best2! Bukan tu je, kene ngan tajuknya, drama ni ada blog skali. Kalau korang tengok dalam cerita tu, Budi dok post komik kat blog dia. Well, blog yang akan korang tengok ni merupakan blog Budi. korang boleh ushar kat sini:

Website;
http://www.bloggerboy.com.my/
Blog;
http://www.bloggerboy.com.my/blog/

Kesimpulannya, aku suke Drama ni! I wonder cemana kalau aku terima tawaran sorang akak tu untuk ngajar tuition kat tempat dia.. huhu, tu cerita 3 bulan lepas.. Papehal pon, korang enjoy je promo video kat bawah ni ye~ chaloo!

Wednesday, June 10, 2009

Niijiusan Mini Studio Kembali!



















Tetiba aku terbukak balik gambar lama ngan member2. terkenang time study dulu. memang best. BEST SANGAT-SANGAT-SANGATTT!~ banyak aktiviti yang ktorang buat sama2. skang ni keje, busy gile. benci tol. komitmen pon banyak. nampak gambar2 kat atas tu? haa, tu semua keje aku time study dulu, edit gambar guna Adobe Photoshop (PSD).. kalau nk tengok gambar, click je pastu bley tengok size besar.
orang yang kenalkan aku ngan software ni ialah Elahi. pastu aku dah mula gile ngedit mende gambar ni. macam2 aku buat. Antaranya aku buat duit ngan skill aku ni. ada kawan2 yang upah untuk buat design. aku tak berkira sangat pon, tapi kalau orang bagi aku amek je.
pastu aku suka buat super impose. fuh, time tu memang best! blaja tukar muka ngan badan. sume member2 aku jadi mangsa. kadang2 aku ni 'nakal' sket. ada je muka kawan pompuan aku yang melekat kat badan model bikini. haha! SORRYYYY~!!! tapi jap je tu, pastu delete la..
then aku suka buat poster, edit gambar2 member jadi poster filem. buat special wallpaper untuk member, edit gambar konon2 macam profesional fotographer... paling best, buang jerawat yang penuh kat muka aku tu. tengok gambar aku kat atas, macho x? xde jerawat langsung!
macam2 lagi yang aku edit. tapi nape la gambar gf aku xde pon aku edit? hehe, sowy hun, time tu xkapel lagi.. skang i edit banyak2 untuk u ok~ :) gambar2 kat atas tu semua aku buat masa study dulu. seronok tol. tapi skang tak buat sangat dah. busy je memanjang. aku banyak buat design untuk BONEKALIFE je. kalau nk upload semua gambar mau habis free space blogger bagi kat aku, so aku upload sket jela ek.. nk tulis panjang2 pon xde orang nk baca, tengok jela gambar semua tu yek.. :P bye!


p/s: kpd sume member2 yang mana aku penah edit gambar korang n korang xsuka, mintak mahap bebanyak ye... gambar2 kat atas tu semua untuk suke2 dan sebagai kenangan je ok.. :)

Tuesday, June 2, 2009

Suatu Hari di Masa Hadapan


Suatu hari di masa depan, tak mustahil Best Blogger Award jatuh ke tangan diorang... Jangan terkejut kalau korang pegi kawasan pedalaman, diorang tak lagi borak pasal cemana tangkap ikan guna buluh, cemana buat cawat guna daun... Expect diorang akan bercakap tentang:

1. apa itu SEO
2. plugin yang baru untuk install ke wordpress
3. bagaimana membuat web jualan
4. apa theme wordpress terbaru yang best
5. e-book2 diorang yang dah femes di arena antarabangsa
6. clickbank

Tak mustahil kan?

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO