Sunday, February 22, 2009

Gossip House aku yg baru~

nota penting: tayangan ini khas ditujukan untuk korang2 yg suke lepak2 kedai makan seperti Kemaman Kopitiam dan lain2 tempat yg cambest. juga ditujukan kepada orang yg sedang memboikot barangan israel.

Aktiviti tiap2 minggu aku ialah:
- Tengok wayang..
- Makan2 n lepak2 kt McD...
tapi, since aku mula memboikot McD, kitorang dh stop gi sana. but, semalam aku telah menjumpai tempat lepak baru, tempat membuang masa yg baru, tempat makan yg baru, tempat gossip yg baru, iaitu...
Red Island Cafe... xperlu lagi ketagih McD kerna aku bley makan chicken chop dan chicken maryland fav aku ngan harga RM10.80 + apple juice real fresh RM3.6.. yea!!!! worth a lot compare to McD. bila gi sana baru aku tau rupenye ada membership untuk Island Red Cafe nh. nasib baik cousin aku member. so ktorang bayar ngan dia pnye membership la. tempat nh ada system cam MLM gak la, tapi aku pedulik hapa sume tu since aku benci MLM. apa yg best? environment yg menarik n relaxing but happening at night. memang best.. pastu kalau point dh cukup, bley makan free! hahahahaha~!!! MAKAN FREE!
sape2 kalau nk jadi member cafe nh bley kontek aku ye.... aku sebenarnye xske ngan bende2 membership nh but since bende ni kene ngan lifestyle aku n d geng (bukan pengembaraan upin n ipin ek..), so aku bley la trime. dah, aku xnk explain apekejadah membership nh sume, aku xsuke. korang2 jangan dok suruh aku cari downline apekemende sume tuh. aku nk makan je. now aku nk tayang tempat lepak aku kt korang. ngeh ngehh...

ni tempat makan, suasana waktu siang. aku gi petang tu, xramai orang.. design dalam cambest.

tapi, yg paling best ialah CHICKEN MARYLAND + APPLE JUICE yg di belanja incik pali a.k.a couz aku.

Yeah, aku sedang berpura2 minum APPLE JUICE disamping mengontrol perut yg telah buncit diisi CHICKEN MARYLAND free..

Disini ialah kaunter pembayaran sambil membuat APPLE JUICE yg aku order. makan dulu bayar kemudian..

aku terlambat mengambil gambar. sesak sangat malam tu sebab ada SHUFFLE DANCE n ada band playing dat night.

ni plak suasana waktu malam kt cafe ni. bapak ramai... tapi xpe, still selesa so xjadi masalah. nk cuci mata? pon bley. cuci baju? sila ke kedai dobi blok depan ye...

kat mana lagi ada cafe ni? cafe nh ada kt 4 negeri setakat nh. Penang, KL, Melaka n Johor.. aku dapat tau owner dia cina. but ok la compare ngan barangan israel. pasni aku nk cari yg melayu pnye plak. setakat nh xjumpa lagi. teringat masa aku kt Kuantan aritu, aku tnye worker yg keje kt Kemaman Kopitiam tu;
______________________________________________________________
aku hensem: owner tempat nh cine ke bang?
pekerja makan gaji kurang hensem: kalau melayu, xde la maju camni..
aku hensem: owh, ok... (speechless) berapa sume makan2 tadi bang?
pekerja makan gaji kurang hensem: sume RM65 je.
aku hensem: xde diskaun ke bang? saye hensem nh..
pekerja makan gaji kurang hensem: sory la dik, ko bukan taste aku la. aku minat yg body cam kawan ko tu (merujuk pada incik roy roches)... kim salam kt dia yek
aku hensem: haa? ok.. (gay rupenye mamat nh.. nasib baik aku bukan taste dia)

*dialog diatas hanya 10% betul...

______________________________________________________________

huh, mencabar kredibility tol. but apa dia cakap betol gak, setakat nh susah nk jumpe cafe milik melayu yg maju melainkan Radix FC.. nk bincang pasal perangai kaum nh, kang aku bukak topik baru la.. berbalik pasal aktiviti aku hujung minggu.. aktiviti lepas lepak + buang masa + makan + gossip + berbincang perihal isu semasa + berpolitik _ berdiskusi masalah dalam dan luar negeri + saling memberi pendapat berkenaan ekonomi dunia, kitorang pon balik... dan siapa drivernye?

INCIK FAIZAL YG SEDANG MENGEJAR DUE DATE NK HANTAR KEJE YG SEPATUTNYE DISIAPKAN DALAM TEMPOH 7 BULAN TETAPI HANYA ADA 1 BULAN UNTUK DISIAPKAN..
P/S: takziah untuk beliau, semoga berjaya.... tengoklah muke beliau yg serabut itu.. beliau masih berusaha untuk senyum sambil drive avanza milik beliau walaupon coding yg beliau running telah stuck di level 1st dari 15 level.. takziah takziah takziah.. marilah same2 mendoakan kejayaan beliau...

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO