Tuesday, May 5, 2009

Blog baru aku NIIJIUSANPOCKET.COM dah siap!


Perhatian! aku nak umumkan bahawa blog baru aku telah pun siap. tapi, baru setengah jalan. ada beberapa features lagi yang belum aku tambah seperti BARANG FREE yang aku janji nk bagi. kali ni aku menggunakan hosting berbayar. berikut merupakan sedikit detail tentang blog aku.

Nama: Niijiusan Pocket
URL: http://niijiusanpocket.com/


yeah, itu sahaja detailnya, sedikit kan? hehe... untuk pengetahuan korang, blog aku kali ni menggunakan platform wordpress. kebanyakan pro blogger menggunakan platform wordpress kerana ianya lebih advance dengan plugins dan widget yang mantap. wp juga lebih mesra search engine seperti pakcik google dah atuk yahoo.. apa saja yang anda taip pasti akan lebih cepat di serap oleh pakcik dan atuk itu berbanding blogger, sebab itulah wp merupakan pilihan pro blogger dan juga syarikat2 besar dunia.

maybe ada sesetengah korang yang teringin nak mendapatkan nama domain sendiri, seperti;

http://rohayarasmin.com @ http://moonamerah.org @ http://royroches.net @ http://gulekapas.biz @ http://adamokhtar.com.my

tetapi tidak tau caranya atau tak tau harganya...
so aku cite sket kt korang pasal budget. untuk blog baru aku tu, bayarannya cuma RM65 setahun. diulang, RM65 SETAHUN!

yeah, murah je.. tapi, korang kena banyak blaja pasal wordpress. nk guna blogger pon boleh gak. tapi alang2 dh register domain name sendiri, guna jela wp.. aku pon blaja sendiri je. walaupon susah sket compare ngan blogger, tapi aku rasa berbaloi. so far, aku masih blaja cemana nk buat form bagi free gift untuk korang.

so.... korang yang dh baca post nh, cuba la tengok2 blog baru aku pastu komen la apa yang patut. aku memerlukan komen untuk memantapkan lagi entry2 dan juga layout blog aku. jangan lupa add link aku. kalau korang tengok xde link korang kt page aku, inform je or kontek aku. kang aku add.. aku nk add semua tapi xingat. maybe ada yang aku tertinggal. huhu.. dats all for today, nak kembali ke blog baru~

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO