Monday, April 5, 2010

No Sacrifice, No Victory


Lebih kurang 2-3 minggu lepas, aku beli 3 buah buku...

1. Ilmu Pengaruh
2. Rahsia Bisnes Orang Cina
3. Sistem Kedai Online dengan Zen Cart

Ketiga-tiga buku ni ditulis oleh golongan professional. mungkin tidak se-femes Robert T. Kiyosaki, namun mereka mempunyai kredibiliti masing2..
MALANGNYA, sampai harini aku belum lagi sempat baca ketiga2 buku tu kerana terlalu sibuk dengan keja2, dan juga study.. kadang2 rasa macam nk putus asa gak, rasa macam suatu beban sebab tak cukup rehat. tapi mama slalu bagi semangat, hunny pon selalu bagi sokongan, dan alhamdulillah mindset aku pon di setting dengan betul supaya aku faham dan boleh terima ujian-ujian dari-Nya. nasib baik jugak aku ada blog ni, boley la lepas2 tension sket, blog walking ke blog2 member yang suka merepek tapi sangat best~!
Minggu ni minggu exam aku. Mula harini untuk paper Learning Skills for Open and Distance Learners, follow by English for Oral Communication hari rabu ni dan last paper hari sabtu ni iaitu Principle Management.. Paper 1st aku tadi, aku diberi masa 1 jam 30 minit untuk jawab. tapi lepas habis jawab aku tengok jam ada lagi sejam. biar betul! aku check balik jawapan, dh xde pape nk ubah dh.. so aku keluar dewan exam dan balik buat keje lain.. :P jadi sekarang aku ada lagi 2 subject!
Akhirnya lepas final, aku harap boleh la aku tumpukan perhatian penuh pada keja, bisnes dan buku2 aku~ \(^0^)/.. susah dan memang stress nk handle banyak keja dalam 1 masa. heavy duty i got here~ but what to do... 'with great power, comes with great responsibility' (Uncle Ben Parker..) aku ada great power? hehehe... maybe yes~
So, cemana aku lepaskan stress? antara benda yang aku buat:

1. Talk/msg to my Hunny, gurau2 dan gelak2..
2. Motivate diri sendiri.. always think +ve! whatever happen, sentiasa fikir +ve! (maybe dats y my Hunny cakap aku nh relax sangat..) bagi aku. kalau tension, kita tak boleh selesaikan apa2 masalah. (tapi kadang2 aku breakdown gak..)
3. layan video 'The Secret'..
4. baca manga
5. tengok movie n hangout ngan kawan2.. (dulu bley la, skang sebulan sekali pon belum tentu ada masa jumpa kawan even rumah ke rumah tak sampai 15min perjalanan)

lastly, end of my merepek today, aku nk quotekan 1 ayat oleh Archibald Witwicky: No Sacrifice No Victory!

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO