Sunday, February 15, 2009

Superheroku~

Yeah, korang yg lahir tahun 80-an mesti layan cite2 superhero gitu.. ye x? pastu korang mesti masa kecik2 dulu nk jadi superhero. tengok movie je pastu kluar umah petang2 mule la lawan cam hero.. dak pompuan x tau la kan, maybe gi main patung Barbie ke... Superhero memang bagi pengaruh besar kt aku n kawan2 sezaman aku dulu, orang cakap pengaruh tv la. kalau nk main, dak laki mesti nk main lawan2, sape hebat nk jadi hero. sume nk jadi hero. yg besar sket mesti monopoli watak. all the time nk jadi hero. Polis pon kitorang anggap hero gak, sebab ada pistol. tapi bila tengok filem barat, diorang mesti lagi hebat sebab pistol diorang canggih. haaa, tonight, live in Suke Hati Blogging, khas untuk budak2 laki (pompuan pon bley layan) aku mempersembahkan HERO-HERO yg berjaya mempengaruhi dunia kanak2 kitorg dulu.. enjoy~

Batman 1966 Fight Scene


Adventures of Superman


Wonder Woman


Robocop


Thundercats


Transformers (trailer 2009 Revenge of the Fallen)


He-Man


Gyavan a.k.a Gaban


Kamen Rider Black a.k.a Satria Baja Hitam


Flashman


Maskman


Ultraman


ada banyak lagi.. tapi dh penat list~

Daddy Naik Pangkat~

Semalam, my dad held a makan n baca yasin kt umah. dia baru nek pangkat to pegawai kanan after many times dia tolak tawaran nek pangkat. 1st masa aku nk UPSR.. 2nd masa aku nk PMR.. 3rd masa aku nk SPM.. sume sebab aku~ uhuk~ sebabnye, kalau naik pangkat kena transfer. so kalau dapat jauh xley la dia nk tolong aku pape. a very good daddy! dis time ok la, aku pon dh keje, kalau ada pape aku bley settle..

ini antara juadah simple petang tu.. tapi aku xsempat makan memandangkan aku menggunakan teori "tuan rumah mesti bley makan sume even after tetamu dh balik"...

mama aku tengah siapkan tempat n barang2 untuk majlis simple nh. sebenarnye mama xbagi letak gambar dia dalam blog sebab dia xmekap tapi aku curik2 letak. bwahaha~ xpe, mama xbukak tenet....

si penguin happy feet setia menanti orang menekan punat di perut....

Yeah, perarakan sempena majlis simple nh... korang ingat merdeka je ke ada perarakan? macam Monster Inc. x? majlis nh untuk mentara2 pompuan kampung je...

sedikit cenderamata a.k.a cenderahati (pilih je yg mana korang rasa betol...) dari pihak tuan rumah..
memandangkan aku xaktif aktiviti2 kampung, diorang xkenal sangat aku.. TAPI! iya... tapi, bila diorang tengok aku, mula la kene interview.. "owh, ni ke yg sulung nora??(nora tu mama aku).. besar dh ye rupenye.." mama aku jawab, "dh keje dh pon..." then diorang dapat tau aku keje kt mana diorang pon, "...owh keje bank! eh maznah(bukan nama sebenar), anak pompuan ko skang buatpe? lebih kurang sebaya la ek... elok la tu.." aku plak senyum lebar(paksa gak walau pon dh lenguh).. nh baru jumpa skali. xtau la kalau time dh kawin nk bersanding nanti, apa la diorang cakap ek. aku kena praktis senyum dari skang, kuatkan stamina otot pipi dan dagu untuk senyum time bersanding...

anak member aku yg nk masuk darjah 1 next year..
dia anak member sekelas aku time skolah rendah. dia asyik tengok aku pegang cam, jap2 jeling kt aku. bila nk amek gambar dia tutup muka. pemalu tol... umm, aku baru dok plan nk kawin dalam 2 thn lagi, member aku dh ada anak nk masuk darjah 1. gile tol....

juadah ringan tapi memberatkan perut.. nasi lemak + bubur kacang gula lebey...

tetamu makan ngan kelahapnye....dh xpeduli flash cam mengadap diorang.

haaa, aku pon nk menyelit gak! gaya seorang daddy penyayang...

Aidyel Azali (71hari today, almost 3kg)

yg aku pegang tu ialah sepupu aku yg baru umur 70 hari. berat xsampai 3kg lagi. lahir xcukup bulan. tapi sehat walafiattt~kalau aku pegang confirm nangis! CONFIRM! aku xtau la nape, tangan xcukup isi agaknye..

last pic, Ain ngan rajinnye tolong angkat surah Yasin masuk umah.. tapi sebenarnye xmasuk umah pon, dia tinggal atas meja kt luar pastu gi main kejar2 ngan abang akak n acu dia...

dats all for now gambar2 majlis semalam. actually aku xtau nk tulis apa. ada lagi nk cte tapi banyak sangat gambar. so juz cte2 la pape yg patut.. aku rasa nk tulis satu lagi post yg xbosan malam nh. tunggu jela ek~

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO