Sunday, February 15, 2009

Daddy Naik Pangkat~

Semalam, my dad held a makan n baca yasin kt umah. dia baru nek pangkat to pegawai kanan after many times dia tolak tawaran nek pangkat. 1st masa aku nk UPSR.. 2nd masa aku nk PMR.. 3rd masa aku nk SPM.. sume sebab aku~ uhuk~ sebabnye, kalau naik pangkat kena transfer. so kalau dapat jauh xley la dia nk tolong aku pape. a very good daddy! dis time ok la, aku pon dh keje, kalau ada pape aku bley settle..

ini antara juadah simple petang tu.. tapi aku xsempat makan memandangkan aku menggunakan teori "tuan rumah mesti bley makan sume even after tetamu dh balik"...

mama aku tengah siapkan tempat n barang2 untuk majlis simple nh. sebenarnye mama xbagi letak gambar dia dalam blog sebab dia xmekap tapi aku curik2 letak. bwahaha~ xpe, mama xbukak tenet....

si penguin happy feet setia menanti orang menekan punat di perut....

Yeah, perarakan sempena majlis simple nh... korang ingat merdeka je ke ada perarakan? macam Monster Inc. x? majlis nh untuk mentara2 pompuan kampung je...

sedikit cenderamata a.k.a cenderahati (pilih je yg mana korang rasa betol...) dari pihak tuan rumah..
memandangkan aku xaktif aktiviti2 kampung, diorang xkenal sangat aku.. TAPI! iya... tapi, bila diorang tengok aku, mula la kene interview.. "owh, ni ke yg sulung nora??(nora tu mama aku).. besar dh ye rupenye.." mama aku jawab, "dh keje dh pon..." then diorang dapat tau aku keje kt mana diorang pon, "...owh keje bank! eh maznah(bukan nama sebenar), anak pompuan ko skang buatpe? lebih kurang sebaya la ek... elok la tu.." aku plak senyum lebar(paksa gak walau pon dh lenguh).. nh baru jumpa skali. xtau la kalau time dh kawin nk bersanding nanti, apa la diorang cakap ek. aku kena praktis senyum dari skang, kuatkan stamina otot pipi dan dagu untuk senyum time bersanding...

anak member aku yg nk masuk darjah 1 next year..
dia anak member sekelas aku time skolah rendah. dia asyik tengok aku pegang cam, jap2 jeling kt aku. bila nk amek gambar dia tutup muka. pemalu tol... umm, aku baru dok plan nk kawin dalam 2 thn lagi, member aku dh ada anak nk masuk darjah 1. gile tol....

juadah ringan tapi memberatkan perut.. nasi lemak + bubur kacang gula lebey...

tetamu makan ngan kelahapnye....dh xpeduli flash cam mengadap diorang.

haaa, aku pon nk menyelit gak! gaya seorang daddy penyayang...

Aidyel Azali (71hari today, almost 3kg)

yg aku pegang tu ialah sepupu aku yg baru umur 70 hari. berat xsampai 3kg lagi. lahir xcukup bulan. tapi sehat walafiattt~kalau aku pegang confirm nangis! CONFIRM! aku xtau la nape, tangan xcukup isi agaknye..

last pic, Ain ngan rajinnye tolong angkat surah Yasin masuk umah.. tapi sebenarnye xmasuk umah pon, dia tinggal atas meja kt luar pastu gi main kejar2 ngan abang akak n acu dia...

dats all for now gambar2 majlis semalam. actually aku xtau nk tulis apa. ada lagi nk cte tapi banyak sangat gambar. so juz cte2 la pape yg patut.. aku rasa nk tulis satu lagi post yg xbosan malam nh. tunggu jela ek~

6 Comentários:

kotak hati said...

wahh,acap..bergaya nye pegang baby tuh.hahaha.xsbar nk g ko nye wedding.2 tahun lagik yer?...

Niijiusan said...

planning je tuh..... tapi hrp2 la jadi....

roy roches said...

cantek sungguh view umah kamu

Niijiusan said...

huhu, datang la...

mOOn said...

tashian acapan! kamu telah bejaya membuatkan hati dan jiwa aku meronta2 hendak balek umah!! nak balek.. nak..

Niijiusan said...

on d way balik, singgah la umah aku.. ajak aimi skali yek~

Post a Comment

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO