Sunday, April 26, 2009

post seterusnye..

aku xsempat nk post entry sebab aku

SIBUK & BUSY & BANYAK KEJE!

Tapi aku nk gak buat entry walaupon sekadar merepek....

Saturday, April 18, 2009

Blog Baru Aku; Setengah Langkah Menuju Kejayaan



Aku bakal melancarkan blog baru dengan domain name sendiri.. harap2 berjaya. tapi aku xpasti lagi samada nk guna wordpress atau pun blogger. so far, ramai yang mencadangkan wordpress. tapi xpe.. so skang aku dalam proses blaja buat blog. then bila dh release, aku akan inform korang semua. satu lagi, dengan pelancaran blog baru aku, aku akan offer korang suatu yang PERCUMA! yeah, korang xsalah dengar, memang percuma... apa dia? xnak bagitau lagi. tarikh pelancaran pon akan diumumkan kemudian. hehe, so tunggu la ek.. but jgn risau, blog ni akan still maintain d same. tapi aku rasa blog ni akan diubah templatenya lagi kot... kasi lebih ringkas dan xserabut cam skang. mesti ramai yg tertanya2 nape aku ubah template blog ni jadi cam tempat iklan. hehe, ni experiment je sebelum aku buat new blog. tapi new blog tu bukan la semata2 tempat iklan. nk cite panjang pon xguna. nanti tengok sendiri dan jangan lupa dapatkan bende PERCUMA dari aku k..

Wednesday, April 15, 2009

Awak tak sepatutnye single, tapi nape awak still single? awak single tak?


Yeah, aku skang memang agak angau ngan kes2 cinta nh.. jgn komen pape, dh almost 4 bulan xjumpa si dia.. tapi masih belom mencapai tahap gersang ye encik2 dan cik2 sekalian. ok, seperti mana yang korang nampak banner purple yang cute kt blog aku tu yang macam nh:



ni adalah banner dari website Panduan Cinta. e-book ini ditulis oleh saudara RidzuanRichie, seorang Internet Marketer yang bagi aku memang sorang yang Otai. buku ni ditulis berdasarkan pengalaman putus cinta beliau sendiri serta berdasarkan beberapa sumber lain.. e-book ni memang comel ngan grafik yang cute kat dalam. aku baru beli e-book ni semalam dan aku enjoy baca walaupon aku sorang lelaki. haha, aku baca bukan untuk tekel laki ye... Korang malas nak baca review aku panjang2? dapatkan 2 Bab awal Panduan Cinta Secara PERCUMA! cemana? clikc je banner tu...

amaran keras:
E-BOOK INI BUKAN UNTUK SORANG GAY MENEKEL LELAKI IDAMAN MEREKA!

part yang aku suka ialah penekanan beliau terhadap Law Of Attraction. apa itu law of attraction? tengok video ni:

Apa yang korang dapat dengan E-book ni?

Di dalam e-book ini, penulis iaitu Dr. Cinta akan menjelaskan kepada korang:

  • Apakah sebenarnya cinta sehingga ramai manusia dahagakannya dan hebatkah cinta sehingga ramai orang rebah tanpannya?
  • Mendedahkan 4 rahsia besar yang jarang pasangan bahagia dedahkan untuk mencari cinta sejati sehingga ke akhir hayat!
  • Korang juga akan menyelami dan memahami lelaki yang bakal menjadi teman hidup korang dari segi naluri, kehendak, emosi dan perwatakkan!
  • Apakah pakaian dan penampilan yang sangat sangat disukai oleh lelaki yang sebelum ini korang langsung tidak mengetahuinya! Supaya korang-korang tidak kelihatan seperti Ugly Betty!
  • Korang juga akan didedahkan dengan beberapa tempat yang sangat mudah untuk awak menemui bakal teman lelaki korang!
Komen dari aku, e-book ni bukan saja sesuai untuk gadis2 dan anak2 dara ataupon janda2 yang single, tetapi juga yang sudah kapel untuk mengelakkan mereka kembali single~! tips2 yang menarik padat didalam.

untuk korang yang berminat nak baca, boleh click banner2 yang ada di blog ni atau pun click di sini



NANTI DULU! jangan click lagi..... baca review sampai habis dulu. harga untuk e-book 56 muka surat ni cuma RM20.00 sahaja! tu je ke? tak la, korang mesti dapat bonus.. apa plak bonus2nye?

E-book 10 "Tanda Lelaki Menduakan Awak!" serta "50 Movie Romantik Terbaik"


korang dah buat sume teknik2 tu tapi still ada masalah? RidzuanRichie akan membantu anda secara online! "Bantuan Melalui YM!"


Korang jugak akan mendapat 30 Days money back GUARANTEE! sekali lagi nak announce, harga e-book ini cuma RM20.00.. tapi berkemungkinan akan dinaikkan lagi memandangkan demand yang tinggi. kalau korang still ragu2 ngan e-book ni, skali lagi nk cakap, korang boleh dapatkan preview 2 Bab Awal secara PERCUMA!

dan kalau korang berminat dan mula2 rasa cam nak kawin gitu, boleh dapatkan e-book MasKahwin Yang Hilang di sini ye.... RM20.00 gak.... atau boley tengok review aku kat SINI.




p/s: Slamat Bercinta Semua! Kepada yang dh kapel tu, semoga berjaya ke jinjang pelamin. ataupon at least bertunang la. dan korang2 yang terbaca atau memang suke baca blog nh, doa2kan la aku ek.. aminnnn......~

Tuesday, April 14, 2009

Bila Pulak Turn Aku???

Semalam, aku keluar makan char koay teow yang dibelanja oleh incik pait.. he is one of my besfren(s). aku ingat dia nk offer pape biz kt aku, rupa2nya dia nk announce kt aku something.. berikut adalah sedutan perbualan yang lebih kurang cam semalam, telah di edit tetapi tidak lari dari tajuk asal...

________________________________________________________________

aku kacak: pait, ko ajak kuar nh ada pape ke?
pait banyak duit: xde la.. saja je nk blanje korang makan.. aku ada bende nk announce sket~
aku kacak: ko nk announce apa? haaa! aku tau!!
pait banyak duit: tau apanye?
aku kacak: ko nk ajak aku join MLM kan? (dengan niat nk mereject awal2...)
pait banyak duit: xde la.. memang la aku ada join Network Marketing, tapi aku xpenah cari orang pon...
aku kacak: habis tu??
Pait banyak duit: aku nk BERTUNANG la....
aku kacak: ... (sambil berfikir bila turn aku plak...)
________________________________________________________________

demikian saja perbualan kami.. so kepada Pait, slamat bertunang.... aku mendoakan semoga berjaya sampai ke jinjang pelamin... amin..... (untuk pengetahuan korang, bapak pait bernama Amin..)

aku bila lagi???? Korang?????

p/s: jauhi maksiat maka Allah akan mempercepatkan jodoh korang...

Sunday, April 12, 2009

Abang... Bila abang nak masuk meminang?? :-(

apa gediknye aku letak banner pasal kawin kt atas tu? hehe, dh xsabar nk kawin dh nh. member2 semua dh ramai tunang, yang dh kawin pon ada, yang dah ada anak pon ada gak. lagi best, sorang member aku dh ada anak yang masuk darjah satu tahun ni. perghhh, jeles tol aku tengok. last2 aku xtahan, aku pon membukak akaun Maybank2U aku pastu buat pembelian e-book Mas Kahwin Yang Hilang.

Click Sini untuk ushar2 features e-book ni..

setelah membaca, aku amatlah merekemenkan e-book nh. kenapa? sebab point2 yang diberikan kene sebijik2 jatuh atas kepala aku. contohnye aku yang dh bekerja ni, memang sesuai sangat. aku mula terfikir kena get ready n agak nyesal sebab tak siap sedia dari dulu lagi.. hampeh... bukannye mak bapak xbagi pendedahan, tapi diri sendiri buat pekak...

dulu masa study;
1. ada duit je habis gi outing.
2. time cuti sem habiskan pegi tengok wayang.
3. habis kat topup.
4. time praktikal, habis plak beli henpon baru.
5. kadang2 shopping sakan beli baju baru.

skang time keje;
1. agak nyesal duit xkumpul lagi nk kawin.. pompuan cepat tua wei....
2. tapi dok habis duit pegi sana sini enjoy itu ini...
3. nk buat simpanan, tapi duit habis bayar macam2.
4. nk buat OT? perghhh, penat siot..

so, apa aku nk buat nh? xbley tahan! so, ngan e-book nh, aku blajar sket cara pengurusan wang ngan betul. cemana nk kumpul duit. harap2 berjaya la ek... makin lama gua makin tua beb, mak tok gua pon dok tnye bile nk bawak balik girlfriend ke umah? haaa, part nh yang gua lemah nh.

apa lagi, xnk tulis banyak, nk tau lebih pasal cemana korang nk kumpul duit nak kawin nh, bukak sendiri website dia..



MasKahwin Yang Hilang

satu bende lagi aku lupa cite, apa bonus yang korang dapat? haaa, korang dapat 2 bonus iaitu:

1. 101 Idea Romantik
2. Senarai Bajet lengkap untuk majlis perkahwinan...

Saturday, April 11, 2009

Dah Fikir Masa Depan?

Aku skang dalam agak letih kepala hotak. macam2 aku fikir. maybe aku terlalu fikir kedepan, tapi kalau xfikir future, cemana hidup nk maju? dalam hotak aku, macam2 planning ada, but ngan keje yang menimbun, komitmen yang berbukit buat aku patah semangat je. so aku pon cuba motivate diri sendiri, cari bende2 yg bley motivate aku. kadang2 kalau tensen sangat, aku tdo. nk berjaya tapi kuat tdo, mende la aku nh... korang tnye nape aku lama xpost? haa, skang aku post 1 entry. huhu... dalam post nh, aku nk announce kt korang, AKU NK BERJAYA!! harap2 tu bley motivate aku sket.. nk taip pon penat dh nh.
soklan aku kt korang, apa target life korang? most of my friend sumenye malay. dari apa yg aku nampak, orang melayu nh dari kecik diajar untuk 'belajar rajin2, nanti besar bley keje syarikat besar, dapat gaji besar, kawin pon bini/laki besar...' betul ke ajaran camtu? dulu macam tu la mind set aku. but skang aku fikir, kalau aku dh ada anak, aku nk ajar diorang 'nanti belajar rajin2, bukak company sendiri, bukak company besar, dapatkan profit yg besar, hire pekerja rajin dan berdedikasi, nanti bley hidup senang..'. kenapa jadi kuli lepas belajar tinggi2? kenapa jadi kuli kalau boley jadi bos? cemana jadi bos? susah ke jadi bos? xtau, xpenah jadi bos lagi, cuma penah jadi mandur kejap maki-maki pekerja construction site.
so, cemana? dh dapat jawapan? ok, aku bagi contoh.. terget life aku ialah HIDUP SENANG, ADA MASA DAN ADA DUIT... so far dari apa yg aku nmpk, orang yg banyak masa slalu xde duit. contohnye pengemis.. orang banyak duit lak slalu xde masa cam politician. maybe dats y diorang (sesetengah) mengamalkan rasuah. duit je bley happykan diorang.


dulu aku tengok orang nek kete lawa, kete mahal aku fikir diorang nh nk menunjuk kaya, diorang dh terlalu kaya sampai xtau nk habiskan duit ktne. but betul ke sume tu? bila fikir balik, maybe tu diorang enjoy segala penat lelah diorang. they worked very hard to get what the have now, so they have the right to enjoy their efforts. so skang aku dh xkritik dh. dulu aku banyak fikir nape aku xjadi cam diorang. senangnye hidup diorang. tapi skang aku dh mula bley fikir apa aku perlu buat untuk jadi cam diorang.. 'orang yang usaha lebih akan dapat lebih..'
apa itu live improvement? penah xterjadi dalam diri korang? dalam diri aku? ntah la. xperasan pon. maybe ada tapi sket sangat.
tadi aku saja bukak blog Cebisan Lakaran. then aku jumpa gamba nh. lama gak aku membelek gamba nh, n aku agak faham apa yg nk disampaikan. sila click gamba untuk tengok ngan lebih jelas ye..


korang penah tengok video The Secret? dalam video tu diorang ajar cemana nk berfikir. aku suka sangat video tu, really motivating. but kalau tengok tu jangan la terpesong plak. diorang bincangkan teori 'Law of Attraction'. untuk pengetahuan korang, Law of Attraction ialah satu mind power. contohnye, korang jalan2 pastu nampak satu rantai cun gile! korang nk sangat2 rantai tu. all u have to do is focus on it. dan nanti korang akan dapat rantai tu dalam cara yg xterduga. aku sendiri dh praktik a few cara2 yg diajarkan dan memang berkesan. tapi pastikan nawaitu tu betul la.
satu teori untuk menjadi kaya ialah, 'BERLAGAK SEPERTI ORANG KAYA'~ huh, ape bodohnye teori nh. same ke macam biar papa asal bergaya? tak, xsama langsung. korang tau x, apa perangai orang kaya? orang kaya nh suke memberi. diorang percaya kalau diorang bagi sesuatu, diorang akan dapat 10 kali lebih banyak dari apa yg diberi. believe it or not, its true! dalam islam pon, kita digalakkan memberi sedekah. sahabat2 nabi yg kaya2 pon suke memberi. dan tangan yang memberi itu lebih baik dari yang menerima.. korang yang laki2 tu, kalau gi solat jumaat, hulur2 la sket dalam tabung masjid. insyallah ada ganjarannye nanti. maybe kalau korang sedekah dan niat kerana Allah, bila ada kesusahan, akan turun bantuan untuk korang. hehe, berkhutbah plak aku malam nh.
umm, aku cakap aku nk berjaya, apa aku nk buat? umm... ada la.. hehehe..... harap2 berjaya.. insyallah~ now, time to sleep. sok ada keje lagi nk buat. slide keje pon xsiap lagi, kang bos nk tengok nk menjawab apa? sebagai kuli, kene la keje leklok, ekonomi skang kan xstabil lagi. until I be the bos~ then...

p/s: entry dibuat sebagai motivasi untuk diri sendiri yang semakin banyak komitmen dan tekanan agar sentiasa tabah dan boleh berjaya dalam hidup, dunia dan akhirat... juga ditujukan kepada kawan2 aku yg lebih kurang sama cam aku. untuk korang2 yg stil blajar sambil berhoney moon, think about it. next entry will be about.. something else.

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO