Tuesday, May 1, 2012

PERCUMA PERCUMA PERCUMA! Promosi kad kahwin, kad nama dan flyers!

PERCUMA! PERCUMA!! PERCUMA!!!

Assalamualaikum wbt,
Cetak House kini menjalankan promosi pelancaran untuk 3 jenis produk;
1. Kad kahwin
2. Kad Nama
3. Flyers

sebelum itu, jom LIKE facebook page Cetak House di http://www.facebook.com/pages/Cetak-House-Printing-Services/371128916257317 sebab di masa akan datang, akan ada lagi PROMOSI-PROMOSI best dalam perancangan yang akan di jalankan...

So, apa yang percuma? Cetak House menawarkan perkhidmatan DESIGN PERCUMA dan juga PENGHANTARAN PERCUMA!

Dari survey yang Cetak House lakukan, kos design yang ditetapkan oleh usahawan printing secara purata adalah sebanyak RM30-RM50.
Kos penghantarang pula adalah lebih kurang RM40.
Dengan Cetak House, anda boleh JIMAT RM70.00 untuk sekali tempahan!

So kawan-kawan, jom la visit Cetak House di FB
http://www.facebook.com/pages/Cetak-House-Printing-Services/371128916257317

dan juga website Cetak House
http://cetak-house.weebly.com/index.html


Friday, September 16, 2011

3 Sebab Kenapa Pengusaha Coklat Boleh Jadi Jutawan

Fuhh, dah lama sangat tak posting kat sini. Semangat nak blogging pun dh berkurangan bila terlalu sibuk dengan keja. So, hari ni jom kita tengok 3 sebab kenapa Pengusaha Coklat boleh menjadi Jutawan. (anda juga mampu lakukan)

1. Kos Permulaan Rendah, Untung Tinggi!
Jika anda lihat iklan-iklan coklat di TV, mesti anda akan ingat diorang tu semua jutawan sebab ada kilang besar, company dikenali serata dunia! Ya, anda betul, TETAPI ANDA SEDIKIT SILAP!

Jika anda nak tau, terdapat pengusaha coklat di Malaysia yang berpendapatan RM6000.00 sehingga RM12,000.00 sebulan, hanya dengan menawarkan pembuatan Coklat Buatan Tangan yang dihasilkan di rumah!
Jom buat sedikit pengiraan matematik:

Anggaran sepaket coklat compound boleh menghasilkan 90 biji coklat.
Sepaket coklat compound harga biasa = RM18.00
Anda menjual sebiji coklat = RM0.90
90 biji coklat x RM0.90= RM81.00

Kos = RM18
Harga Jual = RM81.00
Untung : RM63.00

Keuntungan > 200%!!

Apabila anda mendapat Tempahan 1000 biji,
anda darab sendiri? Lumayan bukan?



2. Anda Yang Tentukan Harga
Anda kenal Datuk Chef Li?

Beliau merupakan seorang Jutawan senyap yang berjaya membeli sebuah Mercedes Benz, melangsaikan hutang dengan bank sebanyak RM0.5 juta, dan pada masa yang sama menyimpan wang lebih kurang RM500,000 hanya bermodalkan gerai Burger di pasar malam!
Dalam wawancara oleh Majalah Niaga bersama beliau, beliau berkata bahawa perusahaan makanan adalah yang TERBAIK kerana anda boleh mengawal harga mengikut kehendak sendiri. Beliau sendiri pernah menghasilkan satu talam kek span (kalau tak silap, saya hampir terlupa) dan setelah mengira semuanya, beliau mampu peroleh keuntungan sehingga 400%! Itu pun jika dijual pada harga kurang 50 sen.
Anda boleh download wawancara tersebut secara PERCUMA di http://www.majalahniaga.com/kisah-jutawan-senyap-dalam-majalah-niaga-edisi-17.html

Sama juga pengusaha coklat, mereka boleh kawal harga mengikut kehendak masing mereka. Mungkin ada yang meletakkan harga lebih untuk presentation yang lebih cantik, atau rasa yang lebih sedap, atau menikut size.

jom LIKE : http://www.facebook.com/rahsiausahawancoklat

3. Permintaan Tinggi
Bercakap tentang permintaan, anda pastinya tahu bahawa perniagaan berasaskan makan merupakan perniagaan yang tidak akan putus permintaan. seorang pelanggan boleh membeli lebih dari satu kali berbanding produk lain seperti buku contohnya.
Ok, sekali lagi kita buat pengiraan matematik.
  • Keuntungan perniagaan coklat adalah melalui tempahan pukal yang ditempah oleh pelanggan.
  • Biasanya bakal pengantin tempah coklat untuk dijadikan cenderahati kepada tetamu, malah untuk dijadikan hantaran pun ada juga.
  • Dan ada juga tempahan untuk dijual di pesta konvokesyen dan memang terbukti coklat hand made sekarang mempunyai PERMINTAAN TINGGI!
Bayangkan, setiap minggu, anda menerima 2 tempahan untuk doorgift!
1 tempahan biasanya 1000-1500 biji coklat
Sebiji coklat anda letak harga paling minimum la =RM1.00
RM1 x 1500 coklat = RM1,500 seminggu x 2 tempahan = RM3,000

Maka, 1 bulan bersamaan = RM3,000 x 4 minggu sebulan = RM12,000

Nampaknya macam tak mustahil kalau nak dikatakan pengusaha coklat boleh menjadi jutawan. Sudah semestinya, dengan pendapatan lumayan, anda juga perlukan pengurusan kewangan yang betul. Salah seorang Penasihat Kewangan yang saya sarankan ialah Khairulnahar a.k.a Thinkerich (http://pemikirkaya.com/).

Jika anda berminat untuk dapatkan Info lanjut berkaitan Coklat Buatan Tangan ini, atau inginkan update tips berkaitan coklat, resepi coklat, trivia coklat secara PERCUMA, jom Like page FACEBOOK ini:

RAHSIA USAHAWAN COKLAT

Saturday, August 6, 2011

CONTEST: Tulisan Tangan yang Kreatif! jom tengok~!

ok kawan2, hari ni nk story sket pasal contest. nama contest ni ialah

The Handwriting I Like Style Weddings.my Contest

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=208778589171034&set=a.208586709190222.46627.176798642369029&type=1



dianjurk an oleh sebuah syarikat milik rakan saya iaitu Style-Wedding.my (http://www.style-weddings.my/)

sebelum info lanjut, saya mohon jasa baik anda semua untuk:

1. click SINI kemudian click butang LIKE.

2. seterusnya tolong LIKE gambar INI atau http://www.facebook.com/photo.php?fbid=208778589171034&set=a.208586709190222.46627.176798642369029&type=1

 

saya perlu kumpulkan sebanyak LIKE yang mungkin untuk dapatkan pakej best untuk wedding nanti~

ok, detail sikit tentang contest ni. tarikh tutupnya ialah 15 Ogos ni. so, cepat2 la like ye..


p/s: kalau ada yg plan nak kawen tu, boleh la cuba nasib~ :)

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO