Thursday, April 8, 2010

Rafiqin Darwisy Mati Dibunuh

Sorry semua, tajuk kat atas tu berdasarkan gambar aku jumpa nh. memula aku pon terkejut. haha... aku tak tau la sape yang edit nh. entry aku pasal Rafiqin Darwisy ni bertarikh 8 april tapi gambar ni bertarikh 9 april.... aku nk kredit pon xtau kat sape. mungkin korang boleh try bukak website kt watermark gambar tu... :D

Kalau korang kenal Rafiqin Darwisy, korang mesti tau pasal cerita sensasi yang dia buat. lately, Rafiqin Darwisy ni dh jadi femes mengalahkan artis2 yang baru menang Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) disebabkan tindakan Rafiqin Darwisy mengutuk arwah Din Beramboi.
Aku try bukak page Rafiqin Darwisy di Facebook tapi xboleh. rasanya dia dh delete account facebook dia kot. kat myspace aku tak try plak. ada beberapa screenshot yang aku copy dari group Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI !! dan blog ZonBebas.com aku paste kat sini.



Apa yang aku nk komen kat sini ialah perangai budak2 skang nk cari publisiti. zaman skolah aku dulu, teknologi internet ni belum berkembang lagi, so xde la kes2 macam ni. tapi bila kemudahan dh ada, ada pulak budak2 yang buat hal. akal tak panjang agaknya. tapi so far aku tengok result budak2 macam makin bagus (just untuk math n science, bukan Agama Islam).. kepandaian boleh datang pada umur yang muda tapi kematangan tak boleh. betul ke ayat aku tu? abaikan..

apa yang Rafiqin Darwisy buat memang bukan tindakan yang bijak. mengutuk Din Beramboi setelah din beramboi kembali ke rahmatullah. tapi, bukan Rafiqin Darwisy je yang buat benda nh. ada sorang lagi yang cuba ikut jejak Rafiqin Darwisy iaitu Nazmi Jan... tapi tak menjadi sefemes Rafiqin Darwisy la. mungkin dia perasan apa yang dh jadi kat Rafiqin Darwisy. ni screenshot yang aku amek kat group.. diorang cakap dia reply kat page arwah din beramboi.. aku rasa xperlu kot aku letak link page dia kat sini.. :)



kalau korang nk bersoal jawab dengan Rafiqin Darwisy, korang boleh pegi ke link ni: http://www.formspring.me/niqifar.. nampak macam dh insaf. mungkin Rafiqin Darwisy terlalu tertekan dengan apa yang dia buat. seperti kata orang2 tua, terlajak kereta boleh gostan, terlajak kata buruk padahnya... (seperti karam singh walia plak...)

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO