Thursday, April 8, 2010

Rafiqin Darwisy Mati Dibunuh

Sorry semua, tajuk kat atas tu berdasarkan gambar aku jumpa nh. memula aku pon terkejut. haha... aku tak tau la sape yang edit nh. entry aku pasal Rafiqin Darwisy ni bertarikh 8 april tapi gambar ni bertarikh 9 april.... aku nk kredit pon xtau kat sape. mungkin korang boleh try bukak website kt watermark gambar tu... :D

Kalau korang kenal Rafiqin Darwisy, korang mesti tau pasal cerita sensasi yang dia buat. lately, Rafiqin Darwisy ni dh jadi femes mengalahkan artis2 yang baru menang Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) disebabkan tindakan Rafiqin Darwisy mengutuk arwah Din Beramboi.
Aku try bukak page Rafiqin Darwisy di Facebook tapi xboleh. rasanya dia dh delete account facebook dia kot. kat myspace aku tak try plak. ada beberapa screenshot yang aku copy dari group Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI !! dan blog ZonBebas.com aku paste kat sini.



Apa yang aku nk komen kat sini ialah perangai budak2 skang nk cari publisiti. zaman skolah aku dulu, teknologi internet ni belum berkembang lagi, so xde la kes2 macam ni. tapi bila kemudahan dh ada, ada pulak budak2 yang buat hal. akal tak panjang agaknya. tapi so far aku tengok result budak2 macam makin bagus (just untuk math n science, bukan Agama Islam).. kepandaian boleh datang pada umur yang muda tapi kematangan tak boleh. betul ke ayat aku tu? abaikan..

apa yang Rafiqin Darwisy buat memang bukan tindakan yang bijak. mengutuk Din Beramboi setelah din beramboi kembali ke rahmatullah. tapi, bukan Rafiqin Darwisy je yang buat benda nh. ada sorang lagi yang cuba ikut jejak Rafiqin Darwisy iaitu Nazmi Jan... tapi tak menjadi sefemes Rafiqin Darwisy la. mungkin dia perasan apa yang dh jadi kat Rafiqin Darwisy. ni screenshot yang aku amek kat group.. diorang cakap dia reply kat page arwah din beramboi.. aku rasa xperlu kot aku letak link page dia kat sini.. :)



kalau korang nk bersoal jawab dengan Rafiqin Darwisy, korang boleh pegi ke link ni: http://www.formspring.me/niqifar.. nampak macam dh insaf. mungkin Rafiqin Darwisy terlalu tertekan dengan apa yang dia buat. seperti kata orang2 tua, terlajak kereta boleh gostan, terlajak kata buruk padahnya... (seperti karam singh walia plak...)

16 Comentários:

yanmie said...

owh...kot ye pun takyah lah nk edit gmbr sampai mcm tu sekali *Dibunuh* huhuhu...dh tu siap guna gmbr paper metro lg, hem..x takut ke kang metro harian tu amik tindakan pulak saman org yg edit gmbr nie..huhuhu

Asyraff Zulkifli said...

tak tau la.. semua gambar tu jumpa kat group.. siap ada watermark lagi.. :)

shafiq said...

memang bikin gua panass budak ni !!


http://belogbagus.blogspot.com/

Asyraff Zulkifli said...

memang panas. aku tengok dia ni macam dh insaf... dh tak tentu arah jadinya...

||Aku Pemikir|| said...

dia dah insaf dan..banyak kali mintak maap..aku nak mintak izin amek gambar nazmi jan..lagi sorang yang nak kena balon

http://khairul-hafidz-alkhair.blogspot.com/

belalang hijau said...

sebenarnye saye lansung x tau
pasal budak nih...lame x lepak gb...
biadap gile mamat tuh...

Asyraff Zulkifli said...

ok2, amek la.. tapi dia tu xfemes sangat.. aku rasa dia cakap sket je kot, then terus stop sebab tau effect nanti. tapi xyah la besar2 kan hal nh, kang luka yg dh nk sembuh jadi lagi teruk plak. rafiqin tu pon macam dh nk insaf dh..

belalang ijau, cite nh dh kecoh lama dh. dia pon dh nk insaf dh tu kot, ramai sangat hentam dia...

Roy Roches said...

EMM BUDAK NI DA PARAH...MAYBE SOMETHING WRONG NGAN JIWA DIE SAMPAI DAH TAHAP MENGUTUK ORANG MATI.

aiDieNa said...

Huhh.. ingat ke bebetul lar budak nie mati.. rupernyer edit jer.. ikhss.. tapi rasernyer budak tu mesti tak keruan tgk gambar yg diedit niehhh... terus tobat..

Asyraff Zulkifli said...

memang xkeruan.. aku tengok kat formspring tu, memang bertalu2 kena tembak. skang bukan dia yang reply dh. tapi aku rasa dia pon dh insaf dh.. tapi sebab dia tercelupar sangat, dia mintak maaf cemana pon diorang still maki dia lagi. kesian gak aku tengok. hahaha..

ayarasmin said...

aku ingatkan betul2 dah mati..hidup lagi ek budak tuh?sian mak bapak dia..nnt orang salah kan xdapat didikan pulaks..

Asyraff Zulkifli said...

tu la... kesian kan. kadang2 didikan tu dh cukup, tapi pemantauan mak bapak terhadap persekitaran anak2 tu kurang, boleh terjejas gak didikan tu disebabkan pengaruh luar.

joe said...

ape betul ke cerita ni? mane tau org saje2 wat cerita

Asyraff Zulkifli said...

apa yang betul joe?

H@n$ Xy said...

ish...bawak tobat~~

apis 6b2 said...

budak tu mental ke....?

Post a Comment

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO