Saturday, December 5, 2009

Nak Lawan Facebook!






Layout baru Friendster. nak lawan facebook kot. Tapi aku rasa susah la... facebook skang dh naik ranking 1st dalam kategori laman social. kalau dulu myspace, skang facebook mendahului. compare dengan myspace dan friendster, facebook menawarkan service yang lebih menarik. satu contoh yang semua orang tau ialah Farmville~ Bukan tu je, menteri-menteri semuanya guna facebook sebagai medium diorang berkomunikasi dengan rakyat @ penyokong fanatik... Antaranya Dr Mahathir, Najib, dan ramai lagi. Osama Laden aku tak sure plak. Kalau korang cari info kat internet tentang founders laman-laman social ni, paling banyak skali semestinya pasal owner facebook. sebab apa? sebab facebook naik ranking dengan pantas mengalahkan otai2 lain... dan pada masa yang sama, owner ni jadi antara orang paling terpengaruh di dunia, muda dan kacak plak tu (ya, semestinya aku lebih lagi).. Bayangkan dia bley jual 1.6% saham dia kat microsoft ngan harga USD564juta! 1.6% je beb.... sket masa lagi aku pon macam dia gak la..

p/s: aku nk buat laman social baru gak la, letak nama legbook ke, facedictionary ke, assbook ke.. mesti kaya..

2 Comentários:

♥..::HoneYza::..♥ said...

ko nk wt tu..xyah gna muka or sewktu dgn nya....ko gna nama len la..hek3

Niijiusan said...

nk guna nama apa ek? bagi la idea~

Post a Comment

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO