Friday, May 1, 2009

Happy Birthday Mama!

berapa umur mama skang?

28 April haritu besday mama. aku nk post lebih awal tapi xsempat sebab ada komitment lain. very busy these day.so hari ni baru bley post, sebab harini cuti! labour day!!

mama skang umur dh masuk 49 thn (nombor sengaja dikecikkan), masih lagi bekerja sebagai sorang guru yang garang lagi tegas tetapi berdedikasi kat Sek Keb Pmtg To' Jaya. ajar subjek math, english, bm dan kajian tempatan. mama ngajar kt situ sejak 1st posting lepas habis maktab. she is one of the best teacher there for her commitment and one most loved by pupils there. mama gak slalu kene gi kursus kat langkawi pastu kitorang pon order la 'ferero rosieeee', dan lain2 coklat kegemaran. aku xpenah gi langkawi lagi...

dekat ngan 28 april tu, aku dh order hadiah from e-bay. setelah penat bidding, akhirnya menang gak. actually aku jenis xpandai nk pilih hadiah. aku slalu nervous bila dengan ngan besday, xtau nk beli hadiah apa, aku slalu nk hadiah yg aku bagi tu sumthing spesel dan lain dari yg lain. xtau la hadiah tu ok ke x. aku bagi aroma terapi Lampe Berger kt mama. since bilik mama ada aircond, so bau aroma terapi tu merebak seluruh rumah gak la. adik aku darjah 4 lak beli sticker hello kitty pastu buat kad ngan lukisan menggunakan ketas lukisan. pastu dia kecoh kt satu kelas dia n time mama masuk nak mengajar, sume bangun nyanyi happy besday. woah, suprise gak tu. f.y.i, adik aku skolah kt tempat mama ngajar. n mama ngajar kelas dia gak. agak2 besday aku nanti ada suprise x?

i wish to give her more, maybe a 'daughter in law' as a most special present. hehe... someday. but skang kene focus kt keje yang bertimbun, n hope that by the end of this year, i'll manage to grab the success of my hardwork these day. ada lagi 7 bulan, need to work harder, in order to achieve the dream i dreamed. Bonekalife, here i come!

p/s: kadang2 otak panas sangat sebab keje non-stop so sok kene la bagi otak rest jap, enjoy ke Langkawi!

2 Comentários:

prettyrain said...

wah. comei la mama hang.
kirim salam belated bday kat mama hang nnti.
weh, next week ade mother's day. any suprise?
haa, next year kasi adiah daughter in law plak ye?

;)

Niijiusan said...

comey? haa, xtengok time kt skolah lagi.. hehe, next year ek? umm, kalau bajet cukup bley la. huhuhu~

Post a Comment

Asyraff's Blog © 2008. Template by Asyraff.

TOPO